Αγροτουρισμός

Οργανωμένη επίσκεψη σε αγρόκτημα και γευσιγνωσία

Η γη ανέκαθεν είχε μέγιστη σημασία στην κουλτούρα της ελληνικής καθημερινότητας. Η σχέση αυτή παρέμεινε άρρηκτη στο πέρασμα των χρόνων και λαμβάνοντας υπόψη την αξία της, κύριος στόχος ήταν η καλλιέργεια και η διασφάλιση της.

Στο χωριό Καμάρι της Πάρου, μόλις 2.5 χιλιόμετρα μακριά από το γραφικό λιμανάκι της Αλυκής, βρίσκεται ένα αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, βασισμένο στις αρχές της αειφορίας (perma-culture), το οποίο συγκεντρώνει και παρουσιάζει το φυτικό πλούτο της Παριανής γης αλλά και ευρύτερα των Κυκλάδων, έχοντας σκοπό την ανάδειξη της αξίας και των δυνατοτήτων αυτής. Επισκέπτοντας κάποιος το αγρόκτημα θα συναντήσει παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα του νησιού όπως βότανα, αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά, αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, θερμοκήπιο με μπανανιές, φυσαλίδες, παπάγια και πολλά άλλα είδη τα οποία καλλιεργούνται ακολουθώντας τους κανόνες της οργανικής-αειφόρου γεωργίας με αγάπη και σεβασμό τόσο στον τόπο όσο και στην παράδοση αυτού.

Ο επισκέπτης στο τέλος της ξενάγησης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει εκλεκτά προϊόντα που καλλιεργούνται στο κτήμα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, πάστα φρέσκιας ντομάτας, κρίταμο τουρσί, σούμα διπλής απόσταξης καθώς και κάποια τοπικά προϊόντα.

Οργανωμένη επίσκεψη σε Αγρόκτημα

Διάρκεια: 1-1.5 ώρα

Ώρες επίσκεψης: 10.30 -13.30 (**Δυνατότητα και απογευματινής ξενάγησης)

Η γευσιγνωσία περιλαμβάνει: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, φρέσκια πάστα ντομάτας, παριανό κρίταμο, ψωμί, τοπικά τυριά από τον συνεταιρισμό Πάρου, σούμα ιδίας παραγωγής κ.α.

Τιμή

ρωτήστε μας