Λιμάνι αναχώρησης και επιστροφής: Πούντα, Πάρος

Καΐκι Αγ. Γεώργιος – Κουφονήσια

Πληροφορίες
This image has an empty alt attribute; its file name is icons_duration.jpg Διάρκεια: Ημερήσια εκδρομή / Αναχώρηση: 09:30 / Επιστροφή: 18:30
This image has an empty alt attribute; its file name is icons_boat.jpg Καΐκι Αγ. Γεώργιος
This image has an empty alt attribute; its file name is icons_location.jpg Τοποθεσίες: Νάξος, Κάτω Κουφονήσι, Άνω Κουφονήσι
This image has an empty alt attribute; its file name is icons_adults.jpg Ενήλικες Τιμή: 75€
This image has an empty alt attribute; its file name is icons_kids.jpg Παιδιά έως 11 ετών Τιμή: 60€
  Λιμάνι αναχώρησης και επιστροφής: Πούντα, Πάρος
 Παραδοσιακό καΐκι Άγιος Γεώργιος με τον καπετάνιο κύριο Γιάννη σας πάνε εκδρομή στα Κουφονήσια που θα σας μείνει αξέχαστη. Το καΐκι έχει μήκος 20 μέτρα και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που φιλοξενεί είναι 49 άτομα.

Η εκδρομή ξεκινάει στις 09:30 από το Πίσω Λιβάδι. Κατά την έναρξη του ταξιδιού, γίνεται επίδειξη των οδηγιών ασφάλειας καθώς και του εξοπλισμού του σκάφους όπως και η παρουσίαση του δρομολογίου πάνω σε ναυτικό χάρτη.

Μετά από μία ώρα πλεύσης, γίνεται η πρώτη στάση για κολύμπι στον κόλπο της νότιας Νάξου, τον Άγιο Σώστη. Η μικρή εκκλησία του Αγίου Σώστη, χτίστηκε από έναν ψαρά αφού βρήκε καταφύγιο μέσα σε μια τρομερή φουρτούνα, στον βράχο όπου σήμερα είναι χτισμένη η εκκλησία. Σε περίπτωση δυνατού αέρα, η στάση θα γίνεται στον κόλπο Καλάντου.

Καθώς θα φτάνει το μεσημέρι, θα προσεγγίσουμε τις σπηλιές στο Κάτω Κουφονήσι και στο Γλαρονήσι για κολύμπι και βουτιές. Στη νότια πλευρά του νησιού, θα σταματήσουμε για φαγητό. Το φαγητό αποτελείται από χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι, ρώσικη σαλάτα, ψωμί στη σχάρα, ρεβίθια ψητά, χειροποίητα σουβλάκια, φρούτα αλλά και ποτά όπως κρασί, μπίρα, ούζο, νερό και αναψυκτικά.

Μετά το φαγητό θα θαυμάσουμε το Κουφονήσι από το καΐκι Άγιος Γεώργιος και στην συνέχεια θα πλεύσουμε προς την Νάξο, όπου θα σταματήσουμε για κολύμπι στην πανέμορφη σπηλιά της Ρίνας.

Θα ξεκινήσουμε να επιστρέφουμε κατά τις 16:30 έτσι ώστε μετά από δύο ώρες απόλαυσης και ξεκούρασης πάνω στο καΐκι να φτάσουμε στο λιμανάκι του Πίσω Λιβαδιού κατά τις 18:30.